Булгур може бути гарніром, замінити рис в будь-яких стравах, він чудово поєднується з м’ясом (куркою, бараниною) і морською рибою, служить відмінною начинкою при фаршируванні овочів, може додаватися в салати.
Його додають у турецький пилав (аналог плову), а на Кіпрі та в Греції з цієї крупи готують весільний плов. Булгур також додають в супи і юшки, завдяки чому їхній смак набуває особливого східного відтінку.
Ви здивуєтеся, але цю крупу використовують навіть в приготуванні десертів! Втім, нічого дивного – горох і нут теж використовують для смачної халви, а якщо підсолодити булгур медом і додати горіхи, то результат буде фантастичним! Булгур допускає вільне поводження, його можна зробити основою десертів, додавати у випічку (замочивши або розпаривши), з’єднувати з увареними соками, медом, сиропами, горіхами і сухофруктами.
- Ціна: 42 ₴